Copyrigth @granperico, és permet el dret de reproducció citant el nostre web com la font
Pulsa aquí para acceder a la temporada actual Pulsa aquí para acceder a la temporada actual
Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana de granperico Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana
Push here to get the English web version of granperico Push here to get the English web version
Pitja aquí per accedir a la temporada 2002-03 2002-03 i Pitja aquí per accedir a la temporada 2001-02 2001-02

les cròniques dels partits jugats a UEFA,
algunes notícies de la temporada 2005-06,
i salutacions a jugadors que han defensat
el R.C.D. Espanyol
Índex de la pàgina dedicada al campionat de la UEFA i als jugadors amics de l'Espanyol B

MOLTES FELICITATS!
Logo del Campionat Mundial de Sub-20 CARLES GARCÍA i CORO subcampions del Mon!!!
Felicitats campions!
Han guanyat la medalla de Plata!

Sí, sí, han quedat subcampions del mon sub-20 en el campionat mundial jugat en els Emirats Àrabs.

Copa del Rey del 2004
Per fì! Hem passat la primera eliminatòria d'aquest campionat!

Olé, Olé Elx - R.C.D. Espanyol 2-3
Per fi hem passat la primera eliminatòria!

Debut d'un gran mite de l'espanyolisme i ...
Primer COROGol per salvar la eliminatòria!!!

Gols de BOBSON, RAÚL MOLINA i SUPERCORO!
L’Espanyol arribava a Elx amb deu baixes del primer equip: els convocats per la Sub-21 i les innombrables baixes havien deixat molt minvat a l'equip de Clemente que va haver de convocar a cinc joves del filial.
Els antecedents en les dues últimes temporades on l’Espanyol havia estat eliminat de la Copa tot just començar per equips de 2B i la mala classificació en la Lliga, convertien a aquest partit en una final de cara a la moral de l'equip.
Els blanc-i-blaus van sortir molt concentrats i, excepte en els últims deu minuts de la primera part, l’Espanyol va ser amo i senyor del camp. Òscar va tenir la primera oportunitat abans del minut cinc per a passar a uns minuts de migcampisme encara que era l'equip visitant el qual es mostrava amb més ganes.
La segona part va ser molt diferent. L’Espanyol va sortir molt fort i, en un vist i no vist, els nostres es van posar amb un clar 0-2 gràcies a un fort xut de bolea de Bobson que, encara que un defensa il·licità la va treure sota pals, va entrar clarament i un gol de murri de Raúl Molina a passada de Torricelli. Per fi aquesta temporada l’Espanyol encarava els últims minuts d'un partit amb tranquil·litat, però en 13 minuts fatídics l'Elx empatava posant la por en el cos als espanyolistes a cinc minuts del final.
Gran debut d'en Ferran COROminas i Primer COROGol que va salvar la eliminatòria El partit semblava abocat a la pròrroga i era l'Elx, que venia de remuntar un resultat molt advers, el que es veia mes sencer. Però va ser aleshores, a un minut del final, quan una falta treta per Velamazán era rematada al fons de la xarxa pel debutant Corominas, jugador de la pedrera que havia debutat en el primer equip minuts abans al costat de Ceballos.
L'àrbitre va descomptar cinc minuts, però excepte un xut local que va parar bé Toni, l’Espanyol no va passar angoixes i es va classificar per a la següent eliminatòria.
Clementinada del partido: El debut de'n Juan Carlos CEBALLOS i de'n Ferrán COROminas
Debut de'n Juan Carlos CEBALLOS amb el primer equip Àrbitre: Megía Dávila (Col. madrileño)
Alineació R.C.D. Espanyol:
Toni
Torricelli, Carlos García, Lopo, Wome
Velamazán, Morales, Bastía, Bobson (Domoraud 82')
Oscar (Ceballos 59') y Raúl Molina (Coro 65')

Copa Catalunya del 2004
La quinta campiona del 2001 mostra les seves credencials!
Buaaa, buaaa, ens han guanyat Final Copa Catalunya
Barcelona - R.C.D. Espanyol 1-0
La pedrera mostra la seva categoria i posar catalanitat
a la final de la "Copa de Catalunya"!
Oportunitat per la Pedrera!
Clemente va convocar vuit jugadors de l'equip B que són:
Jonathan, Luismi, Carlos García, Ceballos, Sergio Postigo, Toni Lao i Corominas;
del primer equip van Moisés Hurtado, Marc Bertrán, David García,
Toni Soldevilla, Angel Morales i Alex Fernández,
més Toni Velamazán i Toni Jiménez.
16 jugadors de casa!
Els padrins del fet van ser Erwin Lemmens i Moreno Torricelli.
Els campions del 2001 ja volen!
Recordeu els jugadors d'aquella temporada?
Campions Copa del Rei 2001!
Recorda com la van aconseguir

Marc Bertrán i Dani JARQUE titulars del primer equip
Carlos GARCÍA, CEBALLOS, JAUME i JONATHAN van jugar la final
SISCU i FRANCOLÍ en l'Espanyol B
Albert CRUSAT i JAVI GUERRA jugant a Segona Divisió
Clemente ha fet jugar de sortida un equip on es barrejaven jugadors que han gaudit aquesta pretemporada de pocs minuts i nois del filial. Fins al descans, el Barcelona ha tingut més possessió de la pilota, però només ha arribat amb perill en dues ocasions per part d'Òscar López i Luis Enrique. A l'altra àrea, el jove Jonathan Soriano, que encara no ha complert els 18 anys, ha estat molt incisiu davant els experimentats defenses espanyolistes i ha disposat d'una oportunitat claríssima per avançar als nostres.
Amb empat a zero s'ha acabat la primera part. Després del descans, Clemente ha seguit traient al terreny de joc jugadors que aquest any jugaran amb el filial. Quan es duia un quart d'hora de la represa, Quaresma, en una jugada confusa, ha aconseguit l'únic gol del partit. L’Espanyol no s'ha rendit, i ha intentat empatar el partit en els últims minuts, amb una clara ocasió del jove Ceballos.
El partit ha acabat amb el solitari gol del portuguès i deixant, malgrat la derrota, una immillorable imatge dels joves espanyolistes que van plantar cara en tot moment a tots els titulars del FC Barcelona.

Terrassa - R.C.D. Espanyol 1-2
Classificats per la final de la "Copa de Catalunya"!
L’Espanyol s'ha classificat aquest vespre per a la final de la Copa Catalunya, en guanyar al Terrassa, actual campió, per 2-1. Clemente s'ha pres el partit seriosament, i ha alineat l'equip que possiblement debutarà a la Lliga dissabte que ve. El Terrassa, d’altra banda, que s'ha reforçat per consolidar-se a la seva segona temporada a la Divisió de Plata, també ha jugat, al principi, amb el seu onze de gal·la.
El partit ha estat ràpid durant la primera part i ambdós equips han pogut marcar algun gol durant els primers minuts. Les primeres ocasions espanyolistes les ha creat Hèctor en una excel·lent jugada personal i Bastía un minut després. A l'altra porteria, Toni ha enviat a còrner una falta molt ben llançada per Rodríguez. Abans d'arribar al minut 20, una jugada de Tamudo que s'anava sol a porteria, era obstruïda amb falta per David Charcos al frontal de l'àrea, que hagués suposat l'expulsió de l’exjugador espanyolista, però l'àrbitre no ha xiulat res. Fins al descans, domini blanc-i-blau, que s’hauria d’haver anat als vestuaris amb avantatge al marcador.
A la segona part, Clemente ha fet canvis molt aviat. L’Espanyol ha demostrat a poc a poc la seva superior qualitat tècnica i que l'equip comença a estar rodat físicament. El Terrassa tot just creava perill, però el gol blanc-i-blau no arribava. Ha estat aleshores quan ha aparegut la picardia de Tamudo, quan una dolenta cessió d'un defensa del Terrassa ha estat aprofitada pel capità per a, en una situació molt escurada, avançar als nostres.
El gol feia justícia al que s'estava veient en el terreny de joc i, molt més, quan una nova errada de la defensa del Terrassa, era aprofitada per Maxi per signar la sentència. Clemente ha seguit fent canvis, i els espanyolistes han anat dormint el partit a poc a poc. A deu minuts del final, una mà discutida de Bastía dins de l'àrea, ha fet que el Terrassa escorcés el marcador, encara que la victòria, en el temps restant, mai s'ha vist en perill.
Alineació R.C.D. Espanyol: Toni
Tayfun, Lopo, Jarque, Wome
Domoraud (Alex Fernández 61'), Bastía,
Maxi (Marc Bertrand 83'), Jordi Cruyff (Angel Morales 66'), Héctor (Velamazán 51')

Un altre temporada que el "Ciutat de Barcelona" cap a Italia
Espanyol i Parma van empatar a un en l'estrena del primer equip blanc-i-blau davant el seu públic. Abans del partit es va realitzar la típica presentació i foto oficial de la temporada.
Els afeccionats espanyolistes (uns nou mil) arribaven amb ganes de veure les noves incorporacions, les quals van jugar totes, excepte Raúl Molina. L'equip local hi va posar molta voluntat a l’inici, però li va costar arribar a la porteria de Frey, excepte un cop de cap de Jordi que se’n va anar fregant el pal i una falta xutada per Wome. A l’equip italià, només el combatiu Adriano posava en perill la consistent defensa espanyolista.
En els últims vint minuts de la primera part va arribar el millor del partit. Corria el minut 26 quan una passada al buit del turc Tayfun al “capi” Tamudo era aprofitada per aquest per llançar una vaselina i colar-la a la porteria dels italians. L’Espanyol va tenir l'oportunitat de posar-se amb un 2-0 al seu favor, però a la jugada de després (min.40), i a la tercera oportunitat clara de Adriano, el brasiler, també de vaselina, establia el marcador final.
Després de la represa, alguna petita tangana al mig del camp, rosari de substitucions, més migcampisme, oportunitat clara de Lopo a la sortida d'una falta i als penals. En la tanda fatídica, i com l'any passat, els italians van encertar més, i les errades de Domoraud i Hèctor van donar el XXX Ciutat de Barcelona a l'equip de Cesare Prandelli.
Soldevilla Alineació R.C.D. Espanyol: Lemmens
Marc Bertrán, Lopo, Jarque, Wome
Domoraud, Bastía (Morales 46')
Tayfun, Jordi (Alex 46'), Maxi (Héctor 46')

Les defenses es van imposar!

Els locals han sortit molt forts, tenint en compte que ja aquest diumenge comencen la seva lliga. Davant han tingut a un Espanyol molt més fluix físicament al qual li queden 18 dies pel començament de la seva competició regular.
Lemmens, que avui jugava de titular, s'ha hagut d'emprar amb encert en dues ocasions en els primers minuts. El Beira Mar ha estret, encara que l’Espanyol a poc a poc ha anat agafant la possessió i les regnes del partit. Els de Clemente no arribaven amb perill davant la porta local, però en una falta, Wome ha estat a punt d'avançar als nostres.
Després del descans ha començat el "carrusel" de canvis. Clemente ha fet quatre substitucions, canviant el doble pivot per complert. El partit ha tingut el mateix argument que la primera, però l’Espanyol ha disposat de més possessió de la pilota, i sol la falta de mordent i el comprensible escàs to físic no ha permès que els blanquiblaus es fessin amb el partit.
Alineació R.C.D. Espanyol: Lemmens
Tayfun, Torricelli (Soldevilla 45'), Lopo, Jarque, David García
Domoraud (Alex 45'), Bastía (Morales 45')
Velamazán (Moisés Hurtado 78'), Jordi (Óscar 61'), Wome (Héctor 45')
Tamudo.

Os Belenenses - Espanyol 2-1
Un arbitratge molt parcial va donar una victòria local!

Després de les tres victòries davant d'equips de categories molt inferiors, els nostres s'enfrontaven, en el primer amistós seriós de la temporada, davant l'Os Belenenses, un equip de Lisboa que des de fa uns anys s'ha convertit, després dels tres grans de Portugal: Porto, Benfica i Sporting de Lisboa, en un dels equips punters de la lliga lusa.
Clemente va alinear de sortida un 5-2-2-1. Amb Torricelli com a tercer central, a més de Lopo i Jarque, M.Bertrán i Wome com a carrilers. Un centre del camp, amb dos homes de contenció: Bastía i Domoraud, a més d'Hèctor, Maxi i Tamudo.
La primera part va ser dolenta de solemnitat. L’Espanyol no trobava el seu lloc al camp, gens preocupant tractant-se del primer amistós “amb ulls i cara” de la pretemporada i un Os Belenenses “més del mateix” però més inquietant perquè comencen la lliga divendres que ve.
Entre Toni i M.Bertrán van desbaratar l'única ocasió clara dels portuguesos. Per part dels blanc-i-blaus dos xuts amb intenció de Wome (compte amb al camerunès en les faltes, perquè es pot convertir en el R.Carlos de l’Espanyol) i un tir col·locat de Maxi al 42.
Javier va fer canvis en el descans. Va treure a Torricelli donant entrada a Àlex, i l’Espanyol va canviar i va millorar. Va començar a dominar la pilota i a tocar l'esfèric amb criteri. Fruit d'aquesta possessió va arribar el 0-1 en el minut 62: Centre a l'àrea, Tamudo que no arribava a una pilota, però encara així va ser empès clarament per un defensa portuguès. El propi Tamudo agafa la pilota i en un estil “Panenka-Tamudo” avança als espanyolistes (més tard va declarar que en competicions oficials mai els llençaria així).
L’Espanyol seguia dominant i Òscar en un espectacular xut que va anar al pal va poder liquidar el partit. Però mancant deu minuts tot va canviar. Bastía s'anava al carrer per culpa d'una segona groga molt rigorosa i un minut després l'àrbitre xiulava a favor dels locals un penal inexistent. Arribava l'1-1. A tres minuts del final, una jugada ràpida dels jugadors lisboetes, amb fora de joc inclòs, ho convertien en el 2-1 definitiu. Fins el final expulsió injusta d'Òscar i poca cosa més.
En definitiva, l’Espanyol va millorar molt amb l'entrada d'Àlex en un partit on es va merèixer guanyar o almenys empatar, però que ja se sap en aquest tipus d'amistosos, on al final, el gran heroi local sol ser gairebé sempre... l'àrbitre..

Peralada - Espanyol 0-3
La mini-gira per Girona va donar molt bons resultats!
Tres victòries i sense rebre cap gol!

Els homes de Clemente han sortit molt forts, i, abans del minut quatre, una vaselina del capità Raúl Tamudo posava en franquícia als espanyolistes. L’Espanyol va seguir apretant i demostrant un bon nivell físic en aquests moments de la temporada. En aquest sentit ha destacat el nou argentí Adrián Bastía que es “va inflar” a robar balons.
Abans del descans, “el més murri de la classe” aprofitava una fallada de la defensa local per posar el 0-2, amb aquest gol Tamudo igualava a Velamazán en el particular “pichichi” d'aquesta pretemporada, ambdós amb tres gols. La segona part va començar com la primera. Clemente va fer molts canvis, però abans del minut dos, el jugador de la pedrera Morales posava el 0-3 definitiu.
El partit va canviar a partir d'aleshores, i més quan un parell de minuts després es lesionava Toni Velamazán, Clemente no va voler treure a cap dels que havien jugat la primera part i es van jugar quaranta minuts amb deu homes.
Bon assaig i bon resultat que tanca la pretemporada de Peralada, on encara sent equips de categoria molt inferior a la de l’Espanyol, es tanca amb tres victòries en tres partits, vuit gols a favor i zero en contra
Domoraud, Bastía
Toni Velamazán, Maxi (Óscar 60'), Héctor (Jordi 60')
Tamudo
També van jugar Morales, Álex, Óscar, Soldevilla, Marc Bertrán, Moisés Hurtado i David García.

POCHETINO s'ha anat al Girondins de Burdeos
Pulsa aquí para recordar el adios de Cristobal Cristóbal ha deixat de jugar al futbol