Logo del web granperico dedicat al R.C.D. Espanyol Club del R.C.D. Espanyol Logo del web granperico dedicat al R.C.D. Espanyol
Copyrigth @granperico, és permet el dret de reproducció citant el nostre web com la font
Pulsa aquí para acceder a la temporada actual Pulsa aquí para acceder a la temporada actual
Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana de granperico Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana
Push here to get the English web version of granperico Push here to get the English web version
Temporades anteriors:
Pitja aquí per accedir a la temporada 2003-04 2003-04, Pitja aquí per accedir a la temporada 2002-03 2002-03 i Pitja aquí per accedir a la temporada 2001-02 2001-02

Benvinguts, és recomanable que entreu amb Internet Explorer
Un Club centenari, 100 anys! El R.C.D. Espanyol de Barcelona es
és
un Club Cataluña, España, Europa centenari!
amb més de 100 anys!
Índex de la pàgina
Dades del Club
Consell Directiu
Instal·lacions: estadi i ciutat esportiva
Junta Ordinària de Accionistes
RCD Espanyol en competicions
El nou estadi


Junta General ordinària d'Accionistes
Els comptes del passat exercici són aprovades!
La crònica i fotos són del web del R.C.D. Espanyol

Junta General ordinària d'Accionistes Va succeir, més o menys, com estava previst. Daniel Sánchez Llibre, al capdavant d'un renovat Consell d'Administració, va tornar a ser recolzat per la majoria dels accionistes blanc i blaus. El vot en blanc en alguns punts del grup Planeta i amb la crítica a la seva gestió de la plataforma “Espanyol 3.0”, es segellava la crisi a la Junta General d'Accionistes oberta després del final del passat campionat.
El president blanc i blau, en el seu informe de gestió, va reconèixer els errors comesos durant la passada campanya les parcel·les esportiva i econòmica, però va valorar positivament el treball realitzat tant a nivell social com per l'impuls final donat al projecte del futur estadi de Cornellà-Prat.
Sánchez Llibre no va tenir objeccions a reconèixer que els mesos d'estiu se li havien fet “molt durs a nivell personal i familiar” per les crítiques rebudes des de l'aparició de la plataforma “Espanyol 3.0”. El president blanc i blau va tenir, també, paraules d'elogi i reconeixement per als consellers que van formar part del seu últim equip de treball i que, en l'actualitat, amb la remodelació soferta fa uns mesos, han quedat fora.
Junta General ordinària d'Accionistes En qualsevol cas, el nou Consell no va tenir cap problema per aconseguir l'aprovació de tots els punts inclosos en l'ordre del dia amb un marge més que suficient i amb el mes que esperat vot en blanc del màxim accionista de l'entitat.
La proposta del nou Consell d'Administració presentat per Sánchez Llibre va contar amb el suport del 86,30 per cent dels vots, mentre que l'aprovació de la gestió econòmica va quedar només en un 56,12 per cent i la social en el 54,32.
Les obres de Cornellà començaran abans del 2005
Un dels moments més vibrants i emotius de la Junta General d'Accionistes es va produir amb l'emissió d'un documental en el qual s'apreciava, de manera virtual, tots els passos a seguir en la construcció del futur estadi de Cornellà-Prat. El president de la Comissió de Patrimoni del club, José Luis Perelló, va ser l'encarregat de resoldre totes els dubtes i aclarir la situació actual del que s'ha convertit en el gran somni de tots els espanyolistes.
Perelló va assegurar de forma clara que “les obres de construcció començaran abans que acabi aquest any” i va justificar el possible retard en els canvis polítics que s'han produït a nivell autonòmic i nacional, els quals han demorat els diferents tràmits administratius prevists. En qualsevol cas, segons es va poder constatar en el vídeo emès, el termini de construcció total serà de 16 mesos des de l'inici de les obres, el que permetria tenir l'estadi cap a mitjans del 2006. També, va insistir que el 95 per cent de l'aforament estarà cobert i que s'instal·laran plaques d'energia solar per aconseguir un major rendiment econòmic per al club.

De la Cruz va presentar la dimissió
Germán De la Cruz va aprofitar l'oportunitat de la Junta General per presentar públicament la seva dimissió i deixar de formar part del Consell d'Administració i de la Fundació del club. De la Cruz es va mostrar obertament en contra de l'actitud del màxim accionista de l'entitat i, després de la seva intervenció, va abandonar el seu lloc en l’Estrada per situar-se en el pati de localitats, al costat de la resta d'accionistes.

Dani es mostra satisfet pel resultat final de la Junta
Daniel Sánchez Llibre es va mostrar content –“però sense donar salts d'alegria”- pel desenvolupament final de la Junta General d'Accionistes. El president blanc i blau, que va reconèixer haver passat per uns mesos d'autèntic calvari personal, va apuntar que tenia la sensació que mesos endarrere “aquesta Junta hauria resultat mogudíssima, però el temps ho esborra tot i ara, en canvi, l'esperava com ha estat. En part, per la composició del nou Consell, i en part, també, per la situació esportiva que vivim”.
El mandatari espanyolista va defensar la gestió de José Manuel Lara en l'etapa que va estar com a vicepresident de l'entitat i, en concret, en la venda de l'estadi de Sarrià, després que un accionista ho qüestionés durant la Junta. “Al 1997, quan es va produir aquesta venda, jo era vicepresident del club i puc assegurar que es va elegir la millor oferta possible i que es va fer de manera clara i transparent al cent per cent. A José Manuel –va dir en referència al màxim accionista del club- el conec des de fa 10 anys i la veritat és que mai canvia. La seva forma de veure les coses pot ser distinta a la meva, però hi ha moments que ell ha estat la solució del nostre club”, va comentar.


Adéu d'en German de la Cruz
Reproduïm la seva al·locució al presentar la dimissió!
"Marxo quan jo vull, no quan va voler Lara"

Junta General ordinària d'Accionistes Senyor President, amic Dani, senyors Consellers, senyores i senyors accionistes. No són aquests moments gens agradables per a la meva persona, però a la vida s’han d’afrontar amb valentia i honor les dificultats que es presenten, els meus pares em varen inculcar uns valors als quals mai renunciaré i encertada o equivocadament, els mantindré fins a les darreres conseqüències.
Tots vostès són coneixedors de la meva actitud al respecte de l’ignominiós veto, que l‘accionista majoritari del nostre club va imposar a un grup de Consellers, els que em coneixeu, sabeu be que la meva postura no era deguda a voler aferrar-me al càrrec, sinó per a demostrar a aquest senyor que ell no és ningú per ordenar la meva vida. El vaig instar que acudis avui a aquesta Junta General i expliqués el per què del seu veto, no només el referent a la meva persona sinó a la resta de Consellers repudiats per ell. Pel què sembla, aquest senyor no és present a la sala, potser es deu a que no té cap explicació per a la seva actitud, pel qual, donaré la meva versió i els puc assegurar, que ni menteixo ni m’equivoco..
El principal objectiu d’aquest senyor ha estat, és i serà la defenestració del nostre President. Si fins avui no ho ha aconseguit, ha estat degut a que és bon coneixedor del gran apressi que la nostra massa social li té al Dani i sap que qualsevol moviment per a expulsar-lo de la presidència comptaria amb una duríssima resposta per part de la immensa majoria dlis espanyolistes, davant d’aquesta adversitat, la seva estratègia ha canviat, i ara, ha aconseguit deixar-lo sol en un Consell en el qual no figuren algunes de les persones més properes a ell, amb la intenció de debilitar-lo i acabar amb la seva presidència; aquest intent destructiu ja va començar al vergonyós sopar del Windsor, on el nostre President fou vilipendiat i menyspreat per alguns dels assistents. Us puc assegurar que si algun dels Consellers vedats hi haguéssim estat presents, no hauríem permès aquest tracte envers el Dani, doncs no s’ho mereix, ni com a persona ni com a President del nostre club.
Aquesta és la crua realitat, ens agradi o no, del nostre Espanyol, tot i així, permetin-me deixar anar una pregunta a l’aire: Existirien tantes apetències de poder si el nostre club fos a la situació en la qual es trobava quan el Dani se’n va fer càrrec? Segur que tots vostès tenen la resposta.
Avui, gràcies al nostre President i al seu antic Consell, els puc assegurar que el futur del nostre club és il·lusionant, amb una ciutat esportiva consolidada amb l‘estadi de Cornellá-Prat que serà una realitat palpable, amb un planter de jugadors al nostre primer equip que ens donarà moltes alegries i amb uns nanos a les categories inferiors del nostre futbol base que fan que el nostre futur sigui immillorable; entenen ara el per què d’aquestes ànsies de poder?.
He volgut, amb el seu permís, fer un petit resum del què és la realitat del nostre club, dura, sí, però il·lusionant, i ho he volgut fer a aquest acte, l’últim acte com a Conseller del meu estimat Espanyol, doncs a partir d’aquest moment President, et presento la meva dimissió irrevocable com a Conseller i com a Patró de la Fundació, te la presento JO, per les raons que a continuació t’exposaré. M’he mantingut al meu lloc fins al ara en què JO he decidit posar fi i no quan va voler un senyor que creu que amb el seu poder pot decidir sobre la vida d’altres éssers humans. Com a creient que sóc, aquest privilegi només pertany a Deu. Per cert, a què es deu que a l’ordre del dia no hi hagi un punt que digui: “Cessament del Conseller Germán de la Cruz”, seguint les instruccions donades per l’accionista majoritari?, potser és per què algú no ha estat prou valent com per a incloure’l, en fi, és una simple anècdota.
Anteriorment m’he compromès a exposar el per què de la meva decisió de dimitir. Aquestes són les raons:.
En primer lloc ho faig perquè no creo en el model de club que l‘accionista majoritari vol imposar, l’Espanyol no és el “cortijo” de ningú, l’Espanyol és de tots aquells que amb el seu alé, el seu sacrifici i la seva unitat han aconseguit que ens mantinguem a Primera Divisió, l’Espanyol és d’aquelles més de 50.000 persones que el dia de Múrcia es van deixar la veu a l’Estadi animant els nostres jugadors; per cert senyor accionista majoritari; on era vostè aquell dia, on ha estat vostè durant tota la temporada? En cap moment l’he vist a l’Estadi recolzant amb la seva presència els nostres jugadors, ni li he escoltat una paraula d’alè per a planter en els moments difícils. Sàpiga que les accions voten, però no animen i que vostè, solament amb les accions, l’única cosa que aconseguiria seria tenir un club sense ànima, doncs els diners no tenen ànima. Les persones, sí. El futur, senyor principal accionista, es construeix amb els somnis i les il·lusions de molts, no amb el poder i els diners d’uns pocs. És per tot l que no crec en el seu model de club, doncs el socis no són clients, els socis són L’ESPANVOL.
En segon lloc amic Dani, dimiteixo per solidaritat amb els meus companys de Consell que han estat vedats, vull ser al seu cos tat, vull que sentin el meu alè i comprensió davant la injustícia més gran que mai s’ha comès al nostre club. Amiga Anna Maria, amics Condal, Añoveros, Collet, Ciprés i Salas, uns, heu estat vedats, uns altres esteu fora per solidaritat amb els primers, permeteu-me que digui ben fort i públicament, que heu estat els millors Consellers del nostre club, els que hem tingut la sort de treballar al vostre costat ho sabem i estic segur que els espanyolistes sempre us recordaran..
En tercer lloc President, dimiteixo perquè aquest no és el teu Consell, aquest és un Consell que t’han imposat del qual no vull participar, t’han lligat de mans i sé que ho has acceptat tot pensant únicament en L’ESPANYOL. Hi ha projectes de futur que estan molt per sobre dels personalismes. President, continua treballant per a tots nosaltres, estic segur que assoliràs els èxits que et mereixes, i aquests &èxits seran els del nostre ESPANVOL.
Amigues i amics aquests són els motius pe quals deixo de pertànyer a aquest Consell, amb tot el dolor d’un espanyolista que se sent molt orgullós d’haver tingut l’oportunitat de treballar pel club dels seus amors. Espero President, que estiguis satisfet amb el treball que em vas encomanar, al qual m’he dedicat de tot cor; encara tinc gravat a la meva memòria el dia que em vas dir: “Germán, vull que et facis càrrec del Centenari del nostre Club”, t’asseguro, que se’m va posar la pell de gallina, la responsabilitat era molt gran però la il·lusió que- vaig sentir encara ho era més. Vull agrair també la confiança que vares demostrar a l’encarregar-me la direcció del futbol base, ha estat per a mi una experiència meravellosa, et puc assegurar que estan pujant uns jugadors amb un futur impressionant, jugadors que ens faran aixecar dels nostres seients al futur estadi.
Junta General ordinària d'Accionistes Permeteu-me en aquest moment de comiat, agrair el treball i fidelitat de totes les persones que han estat al meu costat, doncs sense elles no hagués estat possible assolir les fites que em vaig fixar, a tots els membres de la Comissió del Centenari el meu reconeixement i agraïment a tots els components del futbol base (encapçalats per en Josep Manel Casanova), als empleats del Club que sempre m’han donat tota la seva col·laboració, de tot cor us felicito pel vostre treball.
Agrair als mitjans de comunicació, el tracte que m’han dispensat, fonamentalment després de la roda de premsa en la qual vaig anunciar la meva postura personal pel veto que se’m va imposar.
Vull també agrair a tres persones que són al nou Consell d’Administració la seva amistat i cavallerositat. A Enrique Beltrán, el meu amic Quique, que va tenir la valentia quan li proposaren de continuar en el nou Consell i va dir: “Únicament acceptaré el càrrec si m’eximiu del compromís de votar en contra de qualsevol iniciativa que es proposi per excloure a Germán de la Cruz del Consell”. Gràcies Quique, en aquests moments difícils es quan ens adonem de qui són els amics de veritat. Un altre Conseller que mereix el meu agraïment és Emilio Gutiérrez, qui al primer Consell d’Administració al que va assistir, va defensar davant la resta de companys la meva actuació, tot demanant-me que continués al Consell i demostrant-me en tot moment que és al meu costat. Gràcies Emilio pel teu comportament tant cavallerós. Per últim vull donar es gràcies a Josep Mª Borrell, el meu substitut al front del futbol base. En Josep Mª s’ha negat a acceptar el càrrec mentre jo pertanyi al Consell per respecte á la meva persona i al treball realitzat, aquesta actitud t’honora i te l’agraeixo. En aquest moment Josep Mª et faig lliurament del testimoni com a cap del futbol base, estic segur que em superaràs, t’ho desitjo de tot cor, gràcies pel teu posicionament, mai l’oblidaré.
A la resta de Consellers, dir-vos que sempre trobareu en mi un col·laborador, mai un opositor. Tan sols us demano que mai més digueu, com algú de vosaltres ha fet públicament, que tot el que ha passat s’ha fet pel bé de l’Espanyol. Es molt dolorós i injust pels Consellers que han hagut de marxar, escoltar aquestes paraules, doncs donen a entendre que la seva presència a la direcció del Club era un mal per l’entitat i això no es pot permetre, doncs repeteixo, els exclosos han estat els millors.
He volgut deixar pal final el meu reconeixement públic als companys ex-consellers, ho dic de tot cor. Us admiro. Heu demostrat ser espanyolistes de cap a peus. A uns; Ramón Condal, Xabier Añoveros, i Joan Collet; el màxim accionista us ha vedat; que poc sap aquest senyor del vostre treball envers el Club! Permeteu-me que li expliqui: En Ramón Condal ha aportat al Club més ingressos en el tema publicitari que cap altre Conseller. En Ramón mai demanaria res per a ell i, en canvi, sí que ho ha fet pel Club. Ha estat al front d’una comissió social que ha tornat el Club al soci i ens ha fet sentir l’orgull de ser espanyolistes. Home fidel per sobre de tot, no podem oblidar que de la seva mà va entrar el Dani al Consell d’Administració. Amic dels seus amics i espanyolista per sobre de tot.
En Xabier Añoveros, ha estat l’home que, en els moments de major dificultat, ha impartit serenitat i il·lusió a tots els seus companys; mesurat sempre en les seves paraules, ha estat una peça fonamental en la unitat del Consell Va treballar al meu cos tat al front de la Comissió social del nostre Centenari, el seu treball va ser reconegut i admirat per tothom.
Joan Collet, què us haig de dir d’en Joan, que vosaltres no sabeu?, ha treballat com ningú, i ha estat sempre al costat del soci. La vostra veu s’ha fet sentir en el Consell a través d’en Joan. En la seva etapa a l’àrea social va revolucionar el Club obrint-lo de bat a bat, les seves declaracions als mitjans de comunicació defensant l’Espanyol han estat sempre memorables però el més important és que, quan al mes d’Octubre el President li encomaná fer-se càrrec de l’àrea esportiva del Club, no va dubtar ni un sol moment, sabia com tots la gran dificultat que suposava haver de lliurar-nos del descens, es va posar a treballar sense perdre ni un minut i va reorganitzar de dalt a baix la secretaria tècnica, sabent envoltar-se d’un gran equip de col·laboradors, aconseguint el que molts no creien, mantenir l’equip a Primera Divisió. Avui tothom parla del bé que s’estan fent les coses a la parcel·la esportiva, doncs bé, que ningú s’atribueixi aquest fet, doncs és mèrit en exclusiva del treball d’en Joan Collet, que abans de ser exclòs del Consell ha deixat tot funcionant a la perfecció. Teu ha estat el treball Joan, i teu és e! mèrit, la massa social és sàvia i sap perfectament tot el que has fet pel nostre Espanyol. Gràcies a tots vosaltres.
No oblido els ex-consellers que sense ser vedats han renunciat al seu càrrec per solidaritat amb els seus companys. Ana Mª Fuster, Francesc Ciprés i Félix Salas, potser en Ciprés i en Salas no siguin consellers tant coneguts com uns altres, però el seu treball ha estat impressionant, han estalviat molts diners al Club amb la seva feina. Sempre disposats a assistir a qualsevol acte que, potser, als altres se’ns feia costa amunt, mai han posat un “però” quan se’ls ha cridat per a avalar el Club, tenint la generositat final de deixar com també ho han fet la resta de consellers exclosos, els seus avals per no perjudicar l’economia de l’entitat. Ana Mª, mereixes un capítol a part, et felicito per la teva actitud i valentia, has demostrat la teva elegància i espanyolisme denunciant la injustícia que s’ha comès amb els teus companys, t’has revelat i no has volgut ser partí cep d’aquest lamentable fet. De ben segur que el teu pare Josep i la teva filla Glòria, se senten molt orgullosos de tu des del cel.
Vull que les meves últimes paraules com a Conseller siguin per a tots vosaltres, per aquelles més de 50.000 persones que éreu a Montjuïc al partit en què ens ho jugàvem tot. Només puc dir-vos GRÀCIES, gràcies pel vostre recolzament i comprensió, gràcies per les mostres de solidaritat que m’heu fet arribar, gràcies per sentir-vos al meu costat en els moments difícils. Heu demostrat el molt que estimeu el nostre Club. No defalliu mai, treballeu per a, entre tots construir un Espanyol més i més gran, i continueu al costat del nostre President, que entre moltes altres coses, va tenir la valentia de ser el primer esponsor important del club, aportant molts diners que si els hagués invertit comprant accions seria avui el propietari de l’Entitat. Ara l’han obligat a prescindir de part de la seva gent. Si el Dani continua al front del Club és perquè els seus amics de veritat li hem demanat, pensant només en el bé de l’entitat, doncs el seu cor volia marxar amb nosaltres.
Per tu, President, i per alguns dels consellers que t’acompanyen, no votaré en contra de la formació del nou Consell, però permet-me que voti en blanc com a mostra de rebuig a una imposició ignominiosa que t’han obligat a acceptar. Vull demanar te públicament que resisteixis i no defalleixis. a partir d’ara no podrem ser al teu costat a la sala de juntes, però sàpigues que mai et deixarem sol i que des de fora del Consell tindràs tot el nostre recolzament. Pots estar segur que mai t’abandonarem, doncs has fet molt per l’Espanyol i sempre t’estarem agraïts.
Moltes gràcies a tots, ... i VISCA L’E S P A N Y O L!.


Junta General Extraordinària d'Accionistes
L'ampliació de capital és aprovada!
La crònica i fotos són del web del RCDEspanyol

Junta General Extraordinària d'Accionistes Els accionistes de l’Espanyol van aprovar en les últimes hores, superant el 99.98 per cent de vots favorables, una ampliació de capital de nou milions d'euros en la que ha estat, segurament, la Junta General més plàcida de la història blanc-i-blava, molt allunyada dels crits i de la crispació que va envoltar la del passat estiu.
Amb un 47,06 del capital representat, el Consell d'Administració de l’Espanyol va aconseguir que s’aprovés una proposta d'ampliació de capital que ha de servir per reforçar els ingressos del club i per finançar la construcció del futur estadi a Cornellà-El Prat.
Tanmateix, en la Junta es va aprovar el nou Pla Estratègic preparat pel conseller Delegat, José Luis Morlanes, i es va anunciar formalment que les obres de construcció del nou estadi s'iniciaran el proper dimecres dia 22 . En un clima de bons auguris i de bones notícies per la marxa de l'equip, l'aprovació de tots els punts de l'ordre del dia estava cantada. La predisposició de tots els accionistes cap a la nova etapa que està a punt de començar el club va ser unànime, com es va poder veure durant les votacions, fins al punt que a la sala no es va comptabilitzar ni un sol vot en contra o en blanc.
L'ampliació de capital blanc-i-blava es dividirà en dues fases. La primera, dedicada als actuals accionistes, s'eleva a 5.895.327 euros, dividits en més de 98.000 títols de 60,11 euros cadascú. A la segona es posaran en circulació més de 51.000 accions per tal de completar els 3.105.389 euros que consta i estarà dirigida exclusivament als socis actuals, anteriors a novembre de 2004 que, per diferents motius, no van poder accedir en el seu moment a la subscripció.
En qualsevol cas, el club ha arribat a un acord amb La Caixa per poder beneficiar-se d'uns crèdits en unes excel·lents condicions per a tots aquells compradors que poguessin estar interessats.
Els actuals accionistes podran adquirir fins a un màxim del 75 per cent de les seves accions durant el primer mes d'emissió –possiblement durant gener- mentre que en els següents quinze dies podran optar a la part proporcional que hagués quedat sense cobrir. Quinze dies més tard, el termini s'obra, de nou, a tots els accionistes. Existeix la possibilitat que, en cas de no cobrir tota l'ampliació, es pugui tancar exclusivament amb el capital adquirit en aquests terminis legals.


Nou estadi de CORNELLÀ i PRAT
FCC construirà el nou estadi!
La crònica i fotos són del web del RCDEspanyol
Perelló:
“Farem un camp sensacional que serà l'orgull de tots”
El president del Consell d'Administració del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, ha anunciat que l'empresa que s'encarregarà de les obres de construcció i urbanització del nou Estadi és FCC (Fomento de Construcciones y Contratas). Segons ha confirmat Sánchez Llibre “l'elecció de FCC ha estat difícil perquè les altres dues empreses finalistes, Sacyr i Ferrovial, han presentat bons projectes i vull agrair el gran treball que han fet”.
José Luis Perelló, vicepresident del club i membre de la comissió de patrimoni, ha explicat que “la nostra comissió va decidir que FCC fos l'adjudicatària de les obres i va elevar aquesta proposta al Consell, que la va acceptar”. Perelló es va mostrar molt satisfet per haver esperat fins al present moment per prendre la decisió de l'elecció de la constructora ja que d'aquesta forma “s'ha millorat molt la proposta inicial del projecte del nou estadi i ara farem un camp sensacional que serà l'orgull de tots”.
Per la seva banda, José Luis Morlanes ha detallat que “l'oferta econòmica de FCC s'ajusta al que havíem pressupostat i el termini d'execució de les obres està dins del termini que ens havíem marcat de 16 mesos”.
El conseller delegat, per últim, ha revelat que el cost de construcció de l'Estadi de Cornellà-El Prat s'eleva a 39 milions d'euros i les obres d'urbanització dels terrens a 23 milions d'euros dels quals l’Espanyol únicament haurà de pagar vuit.
22-12-2004: El Nou Estadi ja està en marxa
En un acte ple de sentimentalisme, Daniel Sánchez Llibre, President de l’Espanyol, ha donat el toc de sortida a la primera fase de les obres que han de finalitzar amb la construcció del Nou Estadi de Cornellà-Prat. Des que el 1997 l'equip abandonés la que havia estat casa seva durant la major part de la seva història (Sarrià), als socis i afeccionats se'ls havia esfondrat una part del seu cor. S'havien quedat orfes i sense casa pròpia. Avui s'inicia un procés que ha de culminar l’any 2007, amb la inauguració del Nou Estadi i del centre lúdic-familiar que es construirà al costat del camp.
Sánchez Llibre, que celebrava el seu 54è aniversari, es va mostrar molt satisfet pel començament de les obres i va assegurar, en to emocionat, que “estem patint des de 1997; aquest camp ha de representar el futur del Club”. Així mateix, i fent esment a referents religiosos, el President de l'Entitat va afirmar que “aquesta zona s'ha convertit en la nostra terra promesa”. Dani va definir l'interval de temps entre la demolició de Sarrià i la construcció del Nou Estadi com “una travessia pel desert”, encara que de l'Estadi Olímpic, actual camp on l’Espanyol disputa els seus partits, va dir que “no hem estat malament”.
Sentimentalisme al marge, Dani també va tenir temps per exposar els punts de vista empresarials i esportius d'aquesta basta inversió. El President va confessar que “per a una empresa és bàsic tenir patrimoni propi, per poder gestionar-lo”. A més d'elogiar la trajectòria de l'equip, va reconèixer que “això sí que és un somni, i no la posició de l'equip a la Lliga, ja que això hauria de començar a ser un costum”. Corren nous temps a l'entorn perico, segons Dani, qui va explicar que “l’Espanyol amb aquesta construcció ha entrat de ple en el segle XXI”.
Finalment, Dani va alçar la veu a favor de la unió dels afeccionats i va avisar que “les obres s'han iniciat però encara queda un llarg camí per recórrer perquè puguem gaudir del camp propi, encara que als despatxos ja ho tenim gairebé tot solucionat”.
A l'acte hi va ser present l'Alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, qui va mostrar la seva satisfacció per l'inici de les obres i va mostrar tot el seu suport al Club.

Fases i cronologia del Nou Estadi.
Des que al maig de 2003 es col·loqués la primera pedra, l'inici de les obres s'ha vist endarrerit per problemes burocràtics que, gràcies a l'ampliació de capital aprovada a la Junta Extraordinària d'Accionistes del passat dia 16 de desembre, ja estan solucionats.
La primera fase de la construcció del Nou Estadi que avui ha començat consisteix en el trasllat del camp de rugby, situat en els terrenys del futur Estadi cap a un nou emplaçament, en el terme municipal de Cornellà, en l'Avinguda del Baix Llobregat, al costat de les pistes de la Federació de Tennis. Es preveu que aquesta primera fase duri entre quatre i sis mesos.
Esteban Gasulla, arquitecte del Nou Estadi, va desgranar els passos que es donaran fins a la finalització del projecte l'any 2007. De la mateixa manera, Fomento de Construcciones y Contratas, empresa a la qual se li ha adjudicat la primera fase de les obres, va explicar el projecte del trasllat del camp de rugby.
La següent fase s'iniciarà, segons les previsions del Club, al juliol de 2005, quan es començarà la construcció del propi recinte esportiu. La rúbrica d'aquest projecte es donarà quan es talli la cinta que inauguri el Nou Estadi. La hipòtesi és que estigui completat al setembre de 2007, just deu anys després que Sarrià deixés d'existir.


Dades del Club
Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol
 • Nom:
  Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona
  S.A.D. (Societat Anònima Deportiva)
 • Any de fundació: 1900
 • Pressupost: 5.100 milions
 • Mascota: Periquito blanc i blau
 • Àlias: Els periquitos o els Espanyolistes
 • Oficines del Club:
  Passeig Olímpic 17-19, 08038, Barcelona
 • Internet:
  www.rcdespanyol.com
 • Telèfon: 93-292 77 00 i 93-424 88 00
 • Fax: 93-425 45 52
Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol


Consell Directiu del R.C.D. Espanyol
Consell Directiu del R.C.D. Espanyol: DANI - President:
  Sr.D. Daniel SÁNCHEZ LLIBRE
 • 53 anys
  Va néixer el 22 de Desembre del 1950
 • Empresari
  Empresa propia
  DANI
 • 9ª temporada
  Va ser escollit President
  per primer cop el 1997
- Director General:
   Sr.D. Josep Lluís MARCÓ
-Vice-presidentes:
   Sr. D. José Suñer Humet-Torrellas
   Sr. D. Ramón CONDAL Escudé
   Sr. D. Alfred TORRAS Soler
   Sr. D. Josep Lluis PERELLÓ Molné
   Sr. D. Pere Botet i Pladevall
Sr. D. Ramón CONDAL Escudé
Sr. D. Josep Lluis PERELLÓ Molné Sr. D. Pere Botet i Pladevall
Sra. Dª. Anna Maria FUSTÉ Espasa
Nos resistimos a no incluirla
Sr.D. Joan COLLET Diví
Sr.D. Daniel BALLART i SansSr.D. Enrique BELTRÁN Ruiz Sr. D. Joan Josep BERTOMEU Ferri

-Consellers:
   Sra. Dª. Anna Maria FUSTÉ Espasa
   Sr. D. Germán de la CRUZ Camarillas
   Sr.D. Joan COLLET Diví
   Sr.D. Xavier AÑOVEROS Trias de Bes
   Sr.D. Jordi Alberich i Llaveria
   Sr.D. Daniel BALLART i Sans
   Sr. D. Óscar BARBERÁN Serrano
   Sr.D. Enrique BELTRÁN Ruiz
   Sr. D. Joan Josep BERTOMEU Ferri
   Sr.D. Francesc Ciprés i Marín
   Sr.D. Ferran Martorell i Oliveras de la Riva
   Sr.D. Esteban Oromí Puig
   Sr.Dª. M.Teresa Ros Santanach
   Sr.D. Fèlix Salas i Pérez

- Adjunt consell
   Sr.D. Robert Hernando Ortiz
- Cap de l'àrea social:
   Sr.D. F. Xavier SÁENZ Gómez
- Cap d'Administració i Financer:
   Sr.D. Marcos Romagosa
- Director Esportiu:
   Sr.D. Cristóbal Parralo
- Cap de premsa:
   Sr.D. Rafael RAMOS
- Responsable Area esportiva:
   Sr.D. Cristobal PARRALO
Sr.D. José María CALZÓN - Delegat del primer equip:
   Sr.D. José María CALZÓN
Dr. Salvador OLIVERAS - Responsable equip mèdic:
   Dr. Salvador OLIVERAS
Sr.D. Josep Manel CASANOVAS - Coordinador futbol base:
   Sr.D. Josep Manel CASANOVAS


Instal·lacions esportives:
Estadi i Ciutat esportiva

Estadi Olimpic de Montjuïc   -  Estadi:
     Estadi Olímpic de Barcelona
  -  Aforament:
     56.000 persones
  -  Dimensions:
     105 x 67 metres
  -  Inauguració:
     1928, re-inaugurat en 1989
  -  Altres instal·lacions:
     Parc del Migdia
Ciutat esportiva de Sant Adrià (Barcelona):
 • 4 camps de futbol
 • 1 camp para futbol de 7
 • 1 camp per entrenament de porters
Ciutat Deportiva


El RCD Espanyol en competicions internacionals


Campionat de Lliga de Espanya:
 • Lliga Espanyola (Primera Divisió): 70 vegades
  Partits jugats: 2.219, guanyats: 813, empatats: 508, perduts: 898
  Gols: a favor 3.142, contra 3.306 


Campionat de Copa de Espanya:
 • Campionat de la Copa: 76 vegades
  Partits jugats: 409, guanyats: 201, empatats: 95, perduts: 113
  Gols: a favor 782, contra 543 
Campions de Copa
Campions del 1929, 1940 i 2000!
Campions 1929
Campions 1929
Campions 1929
Campions 2000


Campionats Europeus
L'equip es va proclamar sub-campió al 1988!


‘Copa de Ferias’ del 1961-62
El R.C.D. Espanyol va eliminar al Club alaman Hannover i a l'anglès Birmingham.
El nostre botxí va ser l'Estrella Roja, a quarts de final.
 • 1/16
  Hannover-Espanyol 0-1
  Espanyol-Hannover 2-0
 • 1/8
  Espanyol-Birmingham 5-2
  Birmingham-Espanyol 1-0
 • 1/4
  Espanyol-Estrella Roja 2-1
  Estrella-Roja Espanyol 5-0


‘Copa de Ferias’ del 1965-66
Aquest campionat ens va regalar un partit excepcional
es pot remuntar un 0-3 desfavorable en la segona part?
un equip excepcional SÍÍÍÍÍÍÍÍ,
i va remuntar un 0-3 al Sporting de Lisboa
per guanyar-lo per 4-3 en el camp de Sarrià
on jugadors i grades respiraven junts
 • 1/16
  Sp. Lisboa-Espanyol 2-1
  Espanyol-Sp. Lisboa 4-3
  Play-off: Espanyol-Sp. Lisboa 2-1
 • 1/8
  Espanyol-B. Roja 3-1
  B. Roja-Espanyol 4-2 Play-off B. Roja-Espanyo 0-1
 • 1/4
  Barcelona-Espanyol 1-0
  Espanyol-Barcelona 0-1


Copa UEFA del 1973-74
Primera participació a la Copa de la UEFA!
També vam aconseguir jugar tres eliminatòries
Aquí el botxí va ser al Feyenoord.
 • 1/32
  Racing White-Espanyol 2-1
  Espanyol-Racing White 3-0
 • 1/16
  R.C.D.Espanyol - Eintrach Braunsweig 2-0
  Eintrach Braunsweig - R.C.D Espanyol 2-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-1
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 2-0


Copa UEFA del 1987-88
SUBCAMPIONS d'EUROPA!
La major gesta d'un equip del R.C.D. Espanyol
Un gran equip per regalar-nos uns partits excepcionals

Diuen que quedar segons d'un campionat
es patir una gran decepció, es cert,
t'oblides que quedar SUBCAMPIONS es un gran èxit
però cal recordar-ho,

MOLTES FELICITATS!, i
Mercès per haver-ho aconseguit.
 • 1/32
  Borussia de Moenchengladbach - R.C.D. Espanyol 0-1
  R.C.D. Espanyol - Borussia de Moenchengladbach 4-1
 • 1/16
  Milán A.C. - R.C.D. Espanyol 0-2
  R.C.D. Espanyol - Milán A.C. 0-0
 • 1/8
  Inter de Milán - R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol - Inter de Milán 1-0
 • Semifinal
  C. Brujas - R.C.D.Espanyol 2-0
  R.C.D.Espanyol - C. Brujas 3-0
 • Final
  R.C.D.Espanyol - Bayer Leverkusen 3-0
  Bayer Leverkusen - R.C.D Espanyol 3-0
  Campeón Bayer Leverkusen al ganar en la tanda de penaltis 4-3.


Copa UEFA del 1996-97
Nou anys per tornar a ser europeus!
jo recordo com van celebrar-ho l'equip

"FERNANDO va por ti"
i tots ens vam unir en aquest crit.
 • 1/32
  Apoel de Nicosia - R.C.D. Espanyol 2-2
  R.C.D. Espanyol - Apoel de Nicosia 1-0
 • 1/16
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-3
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 0-1


Intertoto UEFA Cup 1997-98
I va arribar la oportunitat de la intertoto pels nois de la pedrera
 i ... quasi van aconseguir la classificació!
Com lluitaven, com corrien,
Quins records per ells i per nosaltres.
 • 1ª Eliminatòria
  FC Boby Brno-Espanyol 5-3
  Espanyol-FC Boby Brno 2-0
 • 2ª Eliminatòria
  AJ Auxerre-R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol-AJ Auxerre 1-0
 • 3ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-València FC 0-1
  València FC-R.C.D. Espanyol 2-0


Intertoto UEFA Cup 1998-99
BIELSA va arribar i a la intertoto va renunciar,
Un altre oportunitat per la pedrera!
però el Montpellier va tancar el pas
 • 1ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-Montpellier H. 0-2
  Montpellier H.-R.C.D. Espanyol 2-1


Copa UEFA del 2000-01
A l'últim partit al camp del Oporto ...
vam veure un extraordinari ARGENSÓ.
 • 1/32
  Olimpija Ljubljana - R.C.D. Espanyol 2-1
  R.C.D. Espanyol - Olimpija Ljubljana 2-0
 • 1/16
  Graker AK - R.C.D. Espanyol 0-4
  R.C.D. Espanyol - Graker AK 0-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - FC Porto 0-2
  FC Porto - R.C.D. Espanyol 0-0


Junta d'Accionistes
Situació prèvia de la Junta!
Estem vivim una situació un xic "rocambolesca" amb la aparició d'un grup que es fan anomenar "plataforma 3.0" que va irrompre aquest estiu amb molt de soroll llançant missatges de por, donant per fet el recolzament d'en LARA, amagant la identitat del seu cap per presentar poc després un vell conegut de la afició del que, desgraciadament, no podem destacar el seu ben fer en les maneres ni amb la gestió esportiva quan no fa gaire va està a la Junta actual.
Sí, Daniel Sánchez Llibre, és el nostre cap, estimat pels seguidors que han estat el seu costat a les dures i a les madures, només cal recordar el comportament dels aficionats en aquestes dues ultimes temporades, que també ens ha mostrat que sap reconèixer les seves errades i rectificar-les treballant conjuntament amb la seva Junta, i il·lusionar-nos amb la pedrera i amb el nou estadi.
Des d'aquí volem felicitar al sr. LARA per la exposició que va fer en la roda de premsa del mes de Juny i des de granperico ens agradaria torna a veure'l a la Junta rectora del Club, així com tornar a saber de "Planeta Deportiva", fundada pel seu pare i que tants bons records ens porta, per ex. l'arribada d'en CAMACHO, POCHETINO, ....
Però amb la sinceritat que caracteritza a "granperico" hem de dir que així com ens agradaria la incorporació d'en LARA, no veiem clar quins són els mèrits del grup que s'identifica com "plataforma 3.0" per accedir a la Junta del Club.

Visca l'Espanyol!
Ànim DANI! els aficionats estem amb tu i la teva Junta!.
Visca l'Espanyol!

Pitja aquí per deixar un missatge en el nostre llibre de visites Pitja aquí per deixar un missatge en el nostre llibre de visites
Pitja aquí per llegir el nostre llibre de visites Pitja aquí per llegir els missatges en el nostre llibre de visites
Pitja aquí per enviar-nos un missatge o les fotos que vols que et publiquem
Pitja aquí per enviar-nos un missatge o les fotos que vols que et publiquem
Pàgines del web: 
Pàgina principal | El club | Activitat Social |
 Primer Equip:  Partits Lliga | Pre-Temporada | El planter |
 Pedrera:  Espanyol B | Juvenil A | Juvenil B | Els Cadets | Infantils | Alevins | Benjamins |
 Especials:  Fets del 2004-05 | Jugadors amics |
Visites:   Free counter and web stats