Granperico web logo, a web dedicated to the R.C.D. Espanyol The CLUB Granperico web logo, a web dedicated to the R.C.D. Espanyol
Copyrigth @granperico, it may be reproduced free of charge in any format or medium provided it is reproduced accurately and not used in a misleading context.
The source of the material must be identified and the copyright status acknowledged.
Push here to get the Today season Push here to get the Today season
Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana de granperico Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana
Pitja aquí per accedir a la versió Catalana de granperico Pitja aquí per accedir a la versió Catalana
Previous seasons:
Push here to get the 2003-04 season 2003-04, Push here to get the 2002-03 season 2002-03 i Push here to get the 2001-02 season 2001-02


Welcome, it will be better using Internet Explorer
More than 100 years!
More than 100 years!
The R.C.D. Espanyol de Barcelona is
a Catalunya, Spain, Europe centenary club!
more than 100 years!
Page index
Club Dates
The Club Manager Team
Installations: stadium and sportive village
Annual meeting of shareowners
RCD Espanyol at competitions
The new stadium

Annual meeting of shareowners
All of shareowners gave their support to the Chairman DANI!

Junta General ordinària d'Accionistes Els comptes del passat exercici són aprovades!
Va succeir, més o menys, com estava previst. Daniel Sánchez Llibre, al capdavant d'un renovat Consell d'Administració, va tornar a ser recolzat per la majoria dels accionistes blanc i blaus. El vot en blanc en alguns punts del grup Planeta i amb la crítica a la seva gestió de la plataforma “Espanyol 3.0”, es segellava la crisi a la Junta General d'Accionistes oberta després del final del passat campionat.
El president blanc i blau, en el seu informe de gestió, va reconèixer els errors comesos durant la passada campanya les parcel·les esportiva i econòmica, però va valorar positivament el treball realitzat tant a nivell social com per l'impuls final donat al projecte del futur estadi de Cornellà-Prat.
Sánchez Llibre no va tenir objeccions a reconèixer que els mesos d'estiu se li havien fet “molt durs a nivell personal i familiar” per les crítiques rebudes des de l'aparició de la plataforma “Espanyol 3.0”. El president blanc i blau va tenir, també, paraules d'elogi i reconeixement per als consellers que van formar part del seu últim equip de treball i que, en l'actualitat, amb la remodelació soferta fa uns mesos, han quedat fora.
Junta General ordinària d'Accionistes En qualsevol cas, el nou Consell no va tenir cap problema per aconseguir l'aprovació de tots els punts inclosos en l'ordre del dia amb un marge més que suficient i amb el mes que esperat vot en blanc del màxim accionista de l'entitat.
La proposta del nou Consell d'Administració presentat per Sánchez Llibre va contar amb el suport del 86,30 per cent dels vots, mentre que l'aprovació de la gestió econòmica va quedar només en un 56,12 per cent i la social en el 54,32.
Les obres de Cornellà començaran abans del 2005
Un dels moments més vibrants i emotius de la Junta General d'Accionistes es va produir amb l'emissió d'un documental en el qual s'apreciava, de manera virtual, tots els passos a seguir en la construcció del futur estadi de Cornellà-Prat. El president de la Comissió de Patrimoni del club, José Luis Perelló, va ser l'encarregat de resoldre totes els dubtes i aclarir la situació actual del que s'ha convertit en el gran somni de tots els espanyolistes.
Perelló va assegurar de forma clara que “les obres de construcció començaran abans que acabi aquest any” i va justificar el possible retard en els canvis polítics que s'han produït a nivell autonòmic i nacional, els quals han demorat els diferents tràmits administratius prevists. En qualsevol cas, segons es va poder constatar en el vídeo emès, el termini de construcció total serà de 16 mesos des de l'inici de les obres, el que permetria tenir l'estadi cap a mitjans del 2006. També, va insistir que el 95 per cent de l'aforament estarà cobert i que s'instal·laran plaques d'energia solar per aconseguir un major rendiment econòmic per al club.
De la Cruz va presentar la dimissió
Germán De la Cruz va aprofitar l'oportunitat de la Junta General per presentar públicament la seva dimissió i deixar de formar part del Consell d'Administració i de la Fundació del club. De la Cruz es va mostrar obertament en contra de l'actitud del màxim accionista de l'entitat i, després de la seva intervenció, va abandonar el seu lloc en l’Estrada per situar-se en el pati de localitats, al costat de la resta d'accionistes.

The new stadium is coming!
22-12-2004: El Nou Estadi ja està en marxa
En un acte ple de sentimentalisme, Daniel Sánchez Llibre, President de l’Espanyol, ha donat el toc de sortida a la primera fase de les obres que han de finalitzar amb la construcció del Nou Estadi de Cornellà-Prat. Des que el 1997 l'equip abandonés la que havia estat casa seva durant la major part de la seva història (Sarrià), als socis i afeccionats se'ls havia esfondrat una part del seu cor. S'havien quedat orfes i sense casa pròpia. Avui s'inicia un procés que ha de culminar l’any 2007, amb la inauguració del Nou Estadi i del centre lúdic-familiar que es construirà al costat del camp.
Sánchez Llibre, que celebrava el seu 54è aniversari, es va mostrar molt satisfet pel començament de les obres i va assegurar, en to emocionat, que “estem patint des de 1997; aquest camp ha de representar el futur del Club”. Així mateix, i fent esment a referents religiosos, el President de l'Entitat va afirmar que “aquesta zona s'ha convertit en la nostra terra promesa”. Dani va definir l'interval de temps entre la demolició de Sarrià i la construcció del Nou Estadi com “una travessia pel desert”, encara que de l'Estadi Olímpic, actual camp on l’Espanyol disputa els seus partits, va dir que “no hem estat malament”.
Sentimentalisme al marge, Dani també va tenir temps per exposar els punts de vista empresarials i esportius d'aquesta basta inversió. El President va confessar que “per a una empresa és bàsic tenir patrimoni propi, per poder gestionar-lo”. A més d'elogiar la trajectòria de l'equip, va reconèixer que “això sí que és un somni, i no la posició de l'equip a la Lliga, ja que això hauria de començar a ser un costum”. Corren nous temps a l'entorn perico, segons Dani, qui va explicar que “l’Espanyol amb aquesta construcció ha entrat de ple en el segle XXI”.
Finalment, Dani va alçar la veu a favor de la unió dels afeccionats i va avisar que “les obres s'han iniciat però encara queda un llarg camí per recórrer perquè puguem gaudir del camp propi, encara que als despatxos ja ho tenim gairebé tot solucionat”.
A l'acte hi va ser present l'Alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, qui va mostrar la seva satisfacció per l'inici de les obres i va mostrar tot el seu suport al Club.
Fases i cronologia del Nou Estadi.
Des que al maig de 2003 es col·loqués la primera pedra, l'inici de les obres s'ha vist endarrerit per problemes burocràtics que, gràcies a l'ampliació de capital aprovada a la Junta Extraordinària d'Accionistes del passat dia 16 de desembre, ja estan solucionats.
La primera fase de la construcció del Nou Estadi que avui ha començat consisteix en el trasllat del camp de rugby, situat en els terrenys del futur Estadi cap a un nou emplaçament, en el terme municipal de Cornellà, en l'Avinguda del Baix Llobregat, al costat de les pistes de la Federació de Tennis. Es preveu que aquesta primera fase duri entre quatre i sis mesos.
Esteban Gasulla, arquitecte del Nou Estadi, va desgranar els passos que es donaran fins a la finalització del projecte l'any 2007. De la mateixa manera, Fomento de Construcciones y Contratas, empresa a la qual se li ha adjudicat la primera fase de les obres, va explicar el projecte del trasllat del camp de rugby.
La següent fase s'iniciarà, segons les previsions del Club, al juliol de 2005, quan es començarà la construcció del propi recinte esportiu. La rúbrica d'aquest projecte es donarà quan es talli la cinta que inauguri el Nou Estadi. La hipòtesi és que estigui completat al setembre de 2007, just deu anys després que Sarriá deixés d'existir.


Club Dates

Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol
 • Name:
  Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona
  S.A.D. (Societat Anònima Deportiva)
 • Foundation year: 1900
 • Budget: 40,8 M€ Milions Euros
 • Mascot: Periquito blanc i blau
 • Nicknames: The Parakeetss
 • Club headquarters:
  Passeig Olímpic 17-19, 08038, Barcelona
 • Internet Address:
  www.rcdespanyol.com
 • Telephone: 93-292 77 00 i 93-424 88 00
 • Fax: 93-425 45 52
Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol


Club Manager Team
Consell Directiu del R.C.D. Espanyol: DANI - Chairman:
  Mr. Daniel SÁNCHEZ LLIBRE
 • 54 years old
  He was born at el 22-12-1950
 • Businessman
  The Chairman of his own company: DANI
  DANI
 • 8ª year as Chairman
  Va ser escollit President
  per primer cop el 1997
-Vice-presidentes:
   Mr.  José SUÑER Humet-Torrrellas
   Mr.  Alfred TORRAS Soler
   Mr.  Ramón CONDAL Escudé
   Mr.  Josep Lluis PERELLÓ Molné
   Mr.  Pere Botet i Pladevall
- Members:
   Miss Anna M. FUSTÉ Espasa
   Mr. Germán de la CRUZ Camarillas
   Mr. Joan COLLET Diví
   Mr. Xavier AÑOVEROS Trias de Bes
   Mr. Jordi Alberich i Llaveria
   Mr. Daniel Ballart i Sans
   Mr. Enrique Beltrán Ruiz
   Mr. Joan Josep Bertomeu i Ferri
   Mr. Francesc Ciprés i Marín
   Mr. Ferran Martorell i Oliveras de la Riva
   Mr. Esteban Oromí Puig
   Miss M.Teresa Ros Santanach
   Mr. Fèlix Salas i Pérez
- Adjunt consejo
   Mr. Robert Hernando Ortiz
Mr. Josep Lluís MARCÓ - General Manager:
   Mr. Josep Lluís MARCÓ
Sr.D. F. Xavier SÁENZ Gómez - Social and Corporative Development
Manager:
   Mr. F. Xavier SÁENZ Gómez
Mr. Marcos Romagosa - Administrative and Financial Departament Manager:
   Mr. Marcos Romagosa
Sr.D. Rafael RAMOS - Public relations officer:
   Mr. Rafael RAMOS
Mr. Sergio MORGADO - Technical Sportive Manager:
   Mr. Sergio MORGADO
Mr. José María CALZÓN - First Team Delegate:
   Mr. José María CALZÓN
Dr. Salvador OLIVERAS - Medical Department Manager:
   Dr. Salvador OLIVERAS
Mr. Josep Manel CASANOVAS - Coordinador fútbol base:
   Mr. Josep Manel CASANOVAS


Sportive Installations:
Stadium and sportive village

Estadi Olimpic de Montjuïc   -  Stadium:
     Barcelona Olimpic Stadium
  -  Capacity:
     56.000 people
  -  Dimensions:
     105 x 67 metres
  -  Inaugurated:
     1928, re-inaugurated 1989
  -  Other instalations:
     Parc del Migdia
City-centre training ground in Sant Adrià:
 • 4 grounds
 • 1 ground to play 7-football
 • 1 special ground to goalkeepers
Ciutat Deportiva


RCD Espanyol at oficial competitions


Spain League Championship:
National League Championship (First Division):
72 times
Partits jugats: 2.219, guanyats: 813, empatats: 508, perduts: 898
Gols: a favor 3.142, contra 3.306


Spain National Cup Championship:
78 times
Partits jugats: 409, guanyats: 201, empatats: 95, perduts: 113
Gols: a favor 782, contra 543
Royal Cup Champion
Champions on 1929, 1940, 2000!
and
2006 King's Cup Champion!!!
Campions 1929
1929-Champions!
Campions 1929
2000 King's Cup Champions


European Cup Championships
The 1988 UEFA Cup Sub-Champion!


1961-62 European Cup ‘Copa de Ferias’
 • 1/16
  Hannover-Espanyol 0-1
  Espanyol-Hannover 2-0
 • 1/8
  Espanyol-Birmingham 5-2
  Birmingham-Espanyol 1-0
 • 1/4
  Espanyol-Estrella Roja 2-1
  Estrella-Roja Espanyol 5-0


UEFA 1965, Espanyol-Sp. Lisboa 4-3 1965-66 European Cup ‘Copa de Ferias’
Aquest campionat ens va regalar un partit excepcional
es pot remuntar un 0-3 desfavorable en la segona part?
un equip excepcional SÍÍÍÍÍÍÍÍ,
i va remuntar un 0-3 al Sporting de Lisboa
per guanyar-lo per 4-3 en el camp de Sarrià
on jugadors i grades respiraven junts
UEFA 1965, Espanyol-Sp. Lisboa 4-3 UEFA 1965, Espanyol-Sp. Lisboa 4-3
 • 1/16
  Sp. Lisboa-Espanyol 2-1
  Espanyol-Sp. Lisboa 4-3
  Play-off: Espanyol-Sp. Lisboa 2-1
 • 1/8
  Espanyol-B. Roja 3-1
  B. Roja-Espanyol 4-2 Play-off B. Roja-Espanyo 0-1
 • 1/4
  Barcelona-Espanyol 1-0
  Espanyol-Barcelona 0-1


Copa UEFA del 1973-74
Primera participació a la Copa de la UEFA!
També vam aconseguir jugar tres eliminatòries
Aquí el botxí va ser al Feyenoord.
 • 1/32
  Racing White-Espanyol 2-1
  Espanyol-Racing White 3-0
 • 1/16
  R.C.D.Espanyol - Eintrach Braunsweig 2-0
  Eintrach Braunsweig - R.C.D Espanyol 2-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-1
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 2-0


1987-88 European UEFA Cup
EUROPE SUBCHAMPIONS!
La major gesta d'un equip del R.C.D. Espanyol
Un gran equip per regalar-nos uns partits excepcionals

Diuen que quedar segons d'un campionat
es patir una gran decepció, es cert,
t'oblides que quedar SUBCAMPIONS es un gran èxit
però cal recordar-ho,

MOLTES FELICITATS!, i
Mercès per haver-ho aconseguit.
 • 1/32
  Borussia de Moenchengladbach - R.C.D. Espanyol 0-1
  R.C.D. Espanyol - Borussia de Moenchengladbach 4-1
 • 1/16
  Milán A.C. - R.C.D. Espanyol 0-2
  R.C.D. Espanyol - Milán A.C. 0-0
 • 1/8
  Inter de Milán - R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol - Inter de Milán 1-0
 • 1/4
  R.C.D. Espanyol - TJ Vitkovice 2-0
  TJ Vitkovice - R.C.D. Espanyol 0-0
 • Semifinal
  C. Brujas - R.C.D.Espanyol 2-0
  R.C.D.Espanyol - C. Brujas 3-0
 • Final
  R.C.D.Espanyol - Bayer Leverkusen 3-0
  Bayer Leverkusen - R.C.D Espanyol 3-0
  Campeón Bayer Leverkusen al ganar en la tanda de penaltis 4-3.


1996-97 European UEFA Cup
Nou anys per tornar a ser europeus!
jo recordo com va celebrar-ho l'equip

"FERNANDO va por ti"
i tots ens vam unir en aquest crit.
 • 1/32
  Apoel de Nicosia - R.C.D. Espanyol 2-2
  R.C.D. Espanyol - Apoel de Nicosia 1-0
 • 1/16
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-3
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 0-1


1997-98 European Intertoto Cup
I va arribar la oportunitat de la intertoto pels nois de la pedrera
i ... quasi van aconseguir la classificació!
Com lluitaven, com corrien,
Quins records per ells i per nosaltres.
 • 1ª Eliminatòria
  FC Boby Brno-Espanyol 5-3
  Espanyol-FC Boby Brno 2-0
 • 2ª Eliminatòria
  AJ Auxerre-R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol-AJ Auxerre 1-0
 • 3ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-València FC 0-1
  València FC-R.C.D. Espanyol 2-0


1998-99 European Intertoto Cup
BIELSA va arribar i a la intertoto va renunciar,
Un altre oportunitat per la pedrera!
però el Montpellier va tancar el pas
 • 1ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-Montpellier H. 0-2
  Montpellier H.-R.C.D. Espanyol 2-1


2000-01 European UEFA Cup
A l'últim partit al camp del Oporto ...
vam veure un extraordinari ARGENSÓ.
 • 1/32
  Olimpija Ljubljana - R.C.D. Espanyol 2-1
  R.C.D. Espanyol - Olimpija Ljubljana 2-0
 • 1/16
  Graker AK - R.C.D. Espanyol 0-4
  R.C.D. Espanyol - Graker AK 0-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - FC Porto 0-2
  FC Porto - R.C.D. Espanyol 0-0

Push here to write a message in our guest book, thank you Push here to write a message in our guest book, thank you
Push here to read the messages in our guest book Push here to read the messages in our guest book
Push here to send us your comments and pictures
Push here to send us your comments and pictures
Web pages: 
Welcome | The Club | Society |
 First Team  Match reports | The Team |
 Young Squads  Espanyol B | Junior A | Junior B | The Cadets | The Infantile | The Alevin and
Benjamine ranks

Visits:   Free counter and web stats