Logo del web granperico dedicat al R.C.D. Espanyol Club del R.C.D. Espanyol Logo del web granperico dedicat al R.C.D. Espanyol
Copyrigth @granperico, és permet el dret de reproducció citant el nostre web com la font
Pulsa aquí para acceder a la temporada actual Pulsa aquí para acceder a la temporada actual
Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana de granperico Pulsa aquí para acceder a la versión Castellana
Push here to get the English web version of granperico Push here to get the English web version
Temporades anteriors: Pitja aquí per accedir a la temporada 2004-05 2004-05, Pitja aquí per accedir a la temporada 2003-04 2003-04, Pitja aquí per accedir a la temporada 2002-03 2002-03 i Pitja aquí per accedir a la temporada 2001-02 2001-02

Benvinguts, és recomanable que entreu amb Internet Explorer
Un Club centenari, 100 anys! El R.C.D. Espanyol de Barcelona es
és
un Club Cataluña, España, Europa centenari!
amb més de 100 anys!
Índex de la pàgina
Dades del Club
Consell Directiu
Instal·lacions: estadi i ciutat esportiva
Junta Ordinària de Accionistes
RCD Espanyol en competicions
El nou estadi


Junta General ordinària d'Accionistes
DANI reelegit un cop més
Ha guanyat les eleccions per cinc anys!

Junta General ordinària d'Accionistes Èxit sense precedents de assistència en aquesta Junta:
- 82,89% del accionariat
- unes 1.600 persones
i primera victòria d'en Dani sobre una candidatura recolzada per en José Luis Lara qui va assistir personalment a la Junta.
Resultats:
- Daniel Sánchez Llibre: 59,9%: 139.359 accions
- Claudio Biern: 39,5%: 92.009 accions
- Vots en blanc: 0,51%: 1.176 accions.
El president Sánchez Llibre hagué d'afrontar aquesta vegada una clara oposició agrupada al voltant de la candidatura encapçalada per Claudio Biern i protegida pel màxim accionista, José Manuel Lara, però també representada per diversos petits accionistes que li van retreure algunes decisions del seu mandat.
Formar un consell de 25 directius, fer pagar als socis per presenciar els partits de la Copa de la UEFA o manejar el club d'una manera personalista van ser alguns dels retrets que hagué d'escoltar el president, si bé, a favor seu també es va elogiar haver recuperat el patrimoni del club, especialment l'estadi que s'està construint a Cornellà-El Prat, i per la presència del primer equip en tres competicions, Lliga, Copa del Rei i Copa de la UEFA.
Maratoniana com cap altra junta, l'assemblea que va confirmar a Sánchez Llibre va durar gairebé vuit hores i, encara que va oferir alguns moments difícils, va acabar entre comentaris conciliadors i promeses d'un futur més reposat entre tots els seguidors espanyolistes.
MOLTES FELICITATS DANI!
Junta General ordinària d'Accionistes
El president de l’Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, va superar per una majoria més còmoda del que es presumia al candidat Claudio Biern, en una Junta General d'Accionistes que es va celebrar sense grans tensions, però sí amb postures clarament diferenciades, a l'edifici Fórum de Barcelona.
Els accionistes van confirmar el treball de Daniel Sánchez Llibre durant el seu mandat i li va garantir continuar en el càrrec els propers cinc anys. Sánchez Llibre va obtenir el suport del 59,9 del capital social representat (139.359 vots) per un 39,5 per cent del seu rival, Claudio Biern (92.009 vots). El vot en blanc va suposar el 0,51 per cent (1.176).
L'assemblea va estar marcada per una extraordinària participació, molt superior a totes les que s'havien celebrat fins al moment. L'assistència va arribar el 82,89 per cent del capital social representat, una xifra rècord.
Junta General ordinària d'Accionistes


Junta General ordinària d'Accionistes
Un problema informàtic va obligar a ajornar-la
fins a la segona quinzena de gener!
Junta General ordinària d'Accionistes suspesa
Junta General ordinària d'Accionistes suspesa


Nou estadi a CORNELLÀ i PRAT
Noticies del nou Estadi!

Nou estadi a CORNELLÀ i PRAT Inici de les obres del Nou estadi
Ja han entrat a treballar les primeres maquines.
Dilluns 21 Novembre 2005:
Como previsto en calendario de obra, hoy se han iniciado las obras del nuevo Estadio de Cornellà-El Prat del RCD Espanyol, con la entrada de las primeras máquinas en el solar. A esta primera fase del proyecto, que durará del orden de los tres meses, corresponden los trabajos de vallado del solar, limpieza y preparación.
Nou estadi a CORNELLÀ i PRAT En el acto de inicio de obras, celebrado este mediodía, ha estado presente el Consejero Delegado del RCDE, José Luis Morlanes, junto con una representación de FCC, empresa constructora, y el arquitecto, Esteve Gasulla, entre otros.


Nou estadi a CORNELLÀ i PRAT FCC construirà el nou Estadi!
Sánchez Llibre parla de “dia històric” i
Perelló, d'utopia “feta realitat"
Dilluns 21 Novembre 2005:
L’Espanyol ha signat aquest matí el contracte d'obra del futur estadi de Cornellà-El Prat, que ha estat adjudicat a les empreses FCC Construcción, S.A. i Copisa.
Durant l'acte, en el qual han participat Daniel Sánchez Llibre, José Luis Perelló i José Luis Morlanes, per l’Espanyol, el subdirector general de FCC, Jordi Piera, i el president de Copisa, Josep Cornadó, i que a més ha comptat amb la presència de nombrosos membres de l'actual Consell d'Administració blanc-i-blau i els capitans i el cos tècnic de la primera plantilla, s’ha explicat que les obres possiblement s’iniciaran durant la primera quinzena de desembre.
FCC construirà el nou EstadiT Les obres del nou estadi s'han adjudicat, després d'un concurs públic, a FCC i Copisa, que participen amb un 70 i un 30 per cent, respectivament.
L'import de l'adjudicació s'ha xifrat en 40.290.464 d'euros.
Daniel Sánchez Llibre ha assegurat que “avui és un dels dies més importants des que estic al càrrec”. El president ha agraït públicament “l'ajut i el treball de tots els qui han participat en aquest projecte” i ha desvetllat que “si tot surt com està previst, a la temporada 2007-2008 estarem en el futur estadi. Espero que els jugadors que hi ha avui aquí puguin fer gols allà”.
D’altra banda, José Luis Perelló ha enumerat que davant la construcció de l'estadi hi havia “tres grans moments” en els terminis. “El primer és la construcció de l'estadi de rugbi que està totalment acabat i que en els propers dies farem lliurament a la ciutat de Cornellà. Amb això s'acaba una primera fase de desubicació i després hi ha dos grans blocs més d'actuació: la construcció de la urbanització de tot el sector i la de l'estadi”.
El responsable de la comissió de patrimoni ha revelat que els responsables de FCC havien sabut entendre tota la importància i transcendència que tindrà el futur camp per als seguidors blanc-i-blaus. “Això –ha dit assenyalant una fotografia gegant del projecte- no és un estadi, és una utopia feta realitat, és una història d'amor, de tossudesa, de tenacitat, d'imaginació i, sobretot, és una vocació de futur. Tot això és el que va saber captar Jordi Piera, de FCC, des del primer moment. Va saber entendre que aquest estadi és més que una obra”.
Perelló també ha enunciat els punts de coincidència que hi ha entre el conjunt blanc-i-blau i l'empresa constructora. “FCC és una empresa nascuda a Barcelona, com l’Espanyol; fundada el 1900, com l’Espanyol i que, fa uns anys, quan es denominava FOCSA, va construir parcialment l'estadi de Sarrià. Per tant, és molt el que ens uneix. Jordi Piera va entendre què suposava fer aquesta obra per l’Espanyol i la transcendència que tindria. FCC és una empresa magnífica, que cotitza en Borsa i opera en els cinc continents. Malgrat això, ha estat fidel als seus inicis i a la seva història. Aquesta implicació es veurà reflectida en el rigor, en dates i en la professionalitat que esperem d'aquest projecte”.
Perelló, que va agrair l'esforç de tots els tècnics, arquitectes, advocats i empleats que han participat en aquest projecte, va concloure senyalant que “avui iniciem una relació que pot tenir moments de divergències d’opinió que segur que se superaran per la il·lusió que genera aquest projecte en molts milers de persones”.
Finalment, Jordi Piera, subdirector general de FCC, ha apuntat que “aquesta obra de gran calibre començarà a partir del 15 de desembre”, però ha indicat que tot es va iniciar “molt abans, en el 2002 quan vam concursar pel centre comercial. Vam perdre aquesta adjudicació i vam continuar lluitant per aquest projecte i al final hem tingut la sort d'aconseguir aquesta adjudicació. La nostra intenció és fer l'impossible perquè l’Espanyol pugui començar a jugar la temporada 2007-2008”.
Pitja aquí per participar en una enquesta sobre el nom del nou estadi Selecciona el nom del nou estadi
Vota el nom que més t'agradi!
Sadrià, Sánchez Llibre, Cornellá, ...


Dades del Club

Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol
 • Nom:
  Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona
  S.A.D. (Societat Anònima Deportiva)
 • Any de fundació: 1900
 • Pressupost: 41 M€ Milions Euros
 • Mascota: Periquito blanc i blau
 • Àlias: Els periquitos o els Espanyolistes
 • Oficines del Club:
  Passeig Olímpic 17-19, 08038, Barcelona
 • Internet:
  www.rcdespanyol.com
 • Telèfon: 93-292 77 00 i 93-424 88 00
 • Fax: 93-425 45 52
Algunes de les Copes guanyades pel R.C.D. Espanyol


Consell Directiu del R.C.D. Espanyol
Consell Directiu del R.C.D. Espanyol: DANI - President:
  Sr.D. Daniel SÁNCHEZ LLIBRE
 • 55 anys
  Nascut el 22-12-1950
 • Empresari
  Empresa propia
  DANI
 • 9ª temporada
  Va ser escollit President
  per primer cop el 1997
Conseller Delegat: José Luís MORLANES - Conseller Delegat:
   Sr.D. José Luís MORLANES
Consell Directiu del R.C.D. Espanyol
-Vice-presidentes:
   Sr. D.  Josep Lluis PERELLÓ Molné
   Sr. D.  Pere Botet i Pladevall
   Sr. D.  Ramón CONDAL Escudé
Sr. D. Josep Lluis PERELLÓ Molné Sr. D. Pere Botet i Pladevall Sr. D. Ramón CONDAL Escudé
 Sr.D. Joan COLLET DivíSr.D. Daniel BALLART i Sans
Sr.D. Enrique BELTRÁN Ruiz Sr. D. Joan Josep BERTOMEU FerriSra. Dª. Anna Maria FUSTÉ Espasa
-Consellers:
   Sr.D. Germán de la CRUZ Camarillas
   Sr.D. Joan COLLET Diví
   Sr.D. Daniel Ballart i Sans
   Sr.D. Enrique Beltrán Ruiz
   Sr.D. Joan Josep Bertomeu i Ferri
   Sra.Dª. Anna M. FUSTÉ Espasa
Sr.D. Marcos Romagosa - Cap d'Administració i Financer:
   Sr.D. Marcos Romagosa
Sr.D. F. Xavier SÁENZ Gómez - Cap de l'àrea social:
   Sr.D. F. Xavier SÁENZ Gómez
Sr.D. Rafael RAMOS - Cap de premsa:
   Sr.D. Rafael RAMOS
- Responsable Area esportiva:
   Sr.D. Cristobal PARRALO
Sr.D. José María CALZÓN - Delegat del primer equip:
   Sr.D. José María CALZÓN
Dr. Salvador OLIVERAS - Responsable equip mèdic:
   Dr. Salvador OLIVERAS
Sr.D. Josep Manel CASANOVAS - Coordinador futbol base:
   Sr.D. Josep Manel CASANOVAS


Instal·lacions esportives:
Estadi i Ciutat esportiva

Estadi Olimpic de Montjuïc   -  Estadi:
     Estadi Olímpic de Barcelona
  -  Aforament:
     56.000 persones
  -  Dimensions:
     105 x 67 metres
  -  Inauguració:
     1928, re-inaugurat en 1989
  -  Altres instal·lacions:
     Parc del Migdia
Ciutat esportiva de Sant Adrià (Barcelona):
 • 4 camps de futbol
 • 1 camp para futbol de 7
 • 1 camp per entrenament de porters
Ciutat Deportiva


El RCD Espanyol en competicions oficials


Campionat de Lliga de Espanya:
72 Participacions
Partits jugats: 2.219, guanyats: 813, empatats: 508, perduts: 898
Gols: a favor 3.142, contra 3.306


Campionat de Copa de Espanya:
77 Participacions a Primera Divisió
Partits jugats: 407, guanyats: 201, empatats: 94, perduts: 112
Gols: a favor 781, contra 541
Campions de Copa
Campions del 1929, 1940, 2000
i
Campió Copa del 2006!
Campions 1929
Campions 1929
Campions 1929
Campions 2000


Campionats Europeus
L'equip es va proclamar sub-campió al 1988!


‘Copa de Ferias’ del 1961-62
El R.C.D. Espanyol va eliminar al Club alaman Hannover i a l'anglès Birmingham.
El nostre botxí va ser l'Estrella Roja, a quarts de final.
 • 1/16
  Hannover-Espanyol 0-1
  Espanyol-Hannover 2-0
 • 1/8
  Espanyol-Birmingham 5-2
  Birmingham-Espanyol 1-0
 • 1/4
  Espanyol-Estrella Roja 2-1
  Estrella-Roja Espanyol 5-0


‘Copa de Ferias’ del 1965-66
Aquest campionat ens va regalar un partit excepcional
es pot remuntar un 0-3 desfavorable en la segona part?
un equip excepcional SÍÍÍÍÍÍÍÍ,
i va remuntar un 0-3 al Sporting de Lisboa
per guanyar-lo per 4-3 en el camp de Sarrià
on jugadors i grades respiraven junts
 • 1/16
  Sp. Lisboa-Espanyol 2-1
  Espanyol-Sp. Lisboa 4-3
  Play-off: Espanyol-Sp. Lisboa 2-1
 • 1/8
  Espanyol-B. Roja 3-1
  B. Roja-Espanyol 4-2 Play-off B. Roja-Espanyo 0-1
 • 1/4
  Barcelona-Espanyol 1-0
  Espanyol-Barcelona 0-1


Copa UEFA del 1973-74
Primera participació a la Copa de la UEFA!
També vam aconseguir jugar tres eliminatòries
Aquí el botxí va ser al Feyenoord.
 • 1/32
  Racing White-Espanyol 2-1
  Espanyol-Racing White 3-0
 • 1/16
  R.C.D.Espanyol - Eintrach Braunsweig 2-0
  Eintrach Braunsweig - R.C.D Espanyol 2-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-1
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 2-0


Copa UEFA del 1987-88
SUBCAMPIONS d'EUROPA!
La major gesta d'un equip del R.C.D. Espanyol
Un gran equip per regalar-nos uns partits excepcionals

Diuen que quedar segons d'un campionat
es patir una gran decepció, es cert,
t'oblides que quedar SUBCAMPIONS es un gran èxit
però cal recordar-ho,

MOLTES FELICITATS!, i
Mercès per haver-ho aconseguit.
 • 1/32
  Borussia de Moenchengladbach - R.C.D. Espanyol 0-1
  R.C.D. Espanyol - Borussia de Moenchengladbach 4-1
 • 1/16
  Milán A.C. - R.C.D. Espanyol 0-2
  R.C.D. Espanyol - Milán A.C. 0-0
 • 1/8
  Inter de Milán - R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol - Inter de Milán 1-0
 • 1/4
  R.C.D. Espanyol - TJ Vitkovice 2-0
  TJ Vitkovice - R.C.D. Espanyol 0-0
 • Semifinal
  C. Brujas - R.C.D.Espanyol 2-0
  R.C.D.Espanyol - C. Brujas 3-0
 • Final
  R.C.D.Espanyol - Bayer Leverkusen 3-0
  Bayer Leverkusen - R.C.D Espanyol 3-0
  Campeón Bayer Leverkusen al ganar en la tanda de penaltis 4-3.


Copa UEFA del 1996-97
Nou anys per tornar a ser europeus!
jo recordo com van celebrar-ho l'equip

"FERNANDO va por ti"
i tots ens vam unir en aquest crit.
 • 1/32
  Apoel de Nicosia - R.C.D. Espanyol 2-2
  R.C.D. Espanyol - Apoel de Nicosia 1-0
 • 1/16
  R.C.D. Espanyol - Feyenoord 0-3
  Feyenoord - R.C.D. Espanyol 0-1


Intertoto UEFA Cup 1997-98
I va arribar la oportunitat de la intertoto pels nois de la pedrera
i ... quasi van aconseguir la classificació!
Com lluitaven, com corrien,
Quins records per ells i per nosaltres.
 • 1ª Eliminatòria
  FC Boby Brno-Espanyol 5-3
  Espanyol-FC Boby Brno 2-0
 • 2ª Eliminatòria
  AJ Auxerre-R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol-AJ Auxerre 1-0
 • 3ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-València FC 0-1
  València FC-R.C.D. Espanyol 2-0


Intertoto UEFA Cup 1998-99
BIELSA va arribar i a la intertoto va renunciar,
Un altre oportunitat per la pedrera!
però el Montpellier va tancar el pas
 • 1ª Eliminatòria
  R.C.D. Espanyol-Montpellier H. 0-2
  Montpellier H.-R.C.D. Espanyol 2-1


Copa UEFA del 2000-01
A l'últim partit al camp del Oporto ...
vam veure un extraordinari ARGENSÓ.
 • 1/32
  Olimpija Ljubljana - R.C.D. Espanyol 2-1
  R.C.D. Espanyol - Olimpija Ljubljana 2-0
 • 1/16
  Graker AK - R.C.D. Espanyol 0-4
  R.C.D. Espanyol - Graker AK 0-1
 • 1/8
  R.C.D. Espanyol - FC Porto 0-2
  FC Porto - R.C.D. Espanyol 0-0


Copa UEFA del 2005-06
Un bon recorregut per Europa
 • Eliminatòria previa
  F.K.Teplice - R.C.D. Espanyol 1-1
  R.C.D. Espanyol - F.K.Teplice 2-0
 • Lligueta
  Lokomotiv de Moscú 0- R.C.D.Espanyol 1
  R.C.D.Espanyol 1-Palermo 1
  Brondby 1- R.C.D.Espanyol 1
  R.C.D.Espanyol 1- Maccabi Petach 0
 • 1/16
  Schalke 04 - R.C.D. Espanyol 2-1
  R.C.D. Espanyol - Schalke 04 0-3

Pitja aquí per deixar un missatge en el nostre llibre de visites Pitja aquí per deixar un missatge en el nostre llibre de visites
Pitja aquí per llegir el nostre llibre de visites Pitja aquí per llegir els missatges en el nostre llibre de visites
Pitja aquí per enviar-nos un missatge o les fotos que vols que et publiquem
Pitja aquí per enviar-nos un missatge o les fotos que vols que et publiquem
Pàgines del web: 
Pàgina principal | El club | Activitat Social |
 Primer Equip:  Partits Lliga | Copa del Rei | UEFA | El planter |
 Pedrera:  Espanyol B | Juvenil A | Juvenil B | Els Cadets | Infantils | Alevins | Benjamins |
 Especials:  Fets del 2005-06 | Gent Encantadora | Jugadors amics |
Visites:   Free counter and web stats